Omaa sukua ja muitakin sukuja

Home
Inkerinmaan Ruotsin aika
Artikkeleita
Sukuja
Esipolvitauluja
Omat esivanhempani
Valikoima valokuvia suvustani
Yhteystiedot

Welcome graphic


Mietin pitkään asiaa. Työssäkäyvänä ja (liian) monien harrastusten ihmisenä tämä sukututkimus on edistynyt hyvin vaiheittain. Se valmis tulos ei ole näköpiirissä.

Keskeneräistä ei sananlaskun mukaan saisi näyttää herroille eikä narreille.

Mutta nyt olen tullut toisiin ajatuksiin. Internet on, paitsi julkaisukanava, myös keskustelukanava. Niinpä sitä kautta puolivalmiin voi kuitenkin tuoda esille, kritisoitavaksi.

Näin tässä nyt teen. Julkaisen puolivalmiit tulokseni, ja sitä mukaa kuin edistyn asiassa, korvaan ne seuraavilla versioilla. Teidän avullanne!

Oheisissa esi- ja jälkipolvitauluissa on varmasti virheitä, ja niitä on erityisesti kuolinajoissa - otin onnettomasti käyttöön hölmön piirteen suskututkimusohjelmassani, joka "tappoi" esivanhempani juuri 70-vuotispäivänään, ellei muuta ollut ilmoitetettu! Muitakin yksityiskohtavirheitä vilisee.

Mutta sen sijaan jossain määrin luotan itse sukupuiden rakenteeseen, eli siihen, kuka kenenkin isä tai äiti on. Minulla on kaikista lähteet - joita en kyllä valitettavasti vielä ole kaikkiin merkinnyt, ja toinen kysymys on sitten se, voiko kuhunkin lähteeseen luottaa.

Kiinnostuneelle heti kaivan lähteeni esille ja kerron. Olen aina myös valmis keskustelemaan, onko tulkintani oikea. Sukututkimuksessa, jos missä, kuvittelisin yhteistyön toimivan. Täällä mainitut henkilöt ovat varmasti monien muidenkin esivanhempia ja eiköhän me - sukulaisten kesken - yhteistyöhön kyetä ja totuus lähteistä irti saada!

Heikki Jokipii

* * *

Artikkelini sukututkmuksesta yleensä ja myös selvitykset näiden omien tutkimusteni ongelmakohdista löytyvät täältä:

SUKUTUTKIMUS yleensä

Antique picture of a large family; Size=240 pixels wide


Palautetta oi antaa sähköpostitse, ks. yhteystiedot.

Sukututkimukseni vaivalla saatuja tuloksia